Halskæde

Tryk på det enkelte smykke for at se nærmere

Hvilke materialer anvendes i de håndlavede halskæder?

Hos Chris Ly Jewellery arbejder vi med ædelmetaller – dvs. guld, sølv og platin. Disse metaller egner sig bedst til smykkefremstilling.

Hvor kommer inspirationen til de unikke halskæder fra?

Chris Ly er uddannet ædelmetalformgiver hos Instituttet for Ædelmetal og Smykkekunst. Meget af hans inspiration kommer fra naturen eller dét, som sker omkring ham. Tit og ofte kommer inspirationen fra de materialer, han får i hånden. Det kan være en ædelsten i en speciel slibning for eksempel, men også andre materialer som ses i de håndlavede halskæder.

Rengøring af ædelsten

Halskæder med ædelsten har godt af at blive renset af engang i mellem. Dette kan gøres med en blød tandbørste, lunken vand og almindeligt opvaskemiddel.

Rensning af perlesmykker er dog lidt anderledes. da perler kommer fra og består af organisk, levende materiale. Enhver form for kontakt med kemikalieprodukter kan derfor være skadeligt for perlens overflade. Det kan nemlig få perlen til at miste sin glans. Perler skal derfor helst undgå direkte kontakt med følgende kemikalier: Parfume, hårspray og rengøringsmidler.

Sådan renser du perler: Tag perlerne af når du går i bad eller svømmer – særlig i klorholdigt vand. Rens med en blød klud og lunkent vand og aftør derefter perlerne nænsomt med en ren klud.